2013. április 12. - április 14.
Balatonalmádi, Ramada Hotel & Resort Lake Balaton****

Tisztelt Fiatal Sebész Kollégánk!

Nagy örömünkre szolgál, hogy jelenléteddel megtisztelted a Fiatal Sebészek Szekciójának I. Kongresszusát. 2012 szeptemberében a Magyar Sebész Társaság keretein belül megalakult a Fiatal Sebészek Szekciója, mely annak részeként és annak szabályait betartva kíván működni, munkájával az MST tevékenységét erősítve, az MST Vezetőségének támogatását élvezve. A szekció feladata a sebészet területén tevékenykedő fiatal (40 év alatti) sebész szakorvosok, szakorvosjelöltek és rezidensek közötti rendszeres munkakapcsolat megszervezése és fenntartása.

A szekció megalakulása időszerű volt. Előzetes – az MST tagságon alapuló - felmérésünk szerint ma Magyarországon közel 1450 kolléga dolgozik sebészeti osztályon. Pontos adatok a szakképzettség tekintetében nem áll rendelkezésünkre, még kevesebb információ nyerhető a 40 év alatti kollégák számát illetően. Hazánkban működő 85 sebészeti osztályon tett további felmérésünk szerint jelenleg az említett korhatár alatt közel 310-320 fiatal sebész rezidenst, szakorvosjelöltet, szakorvost számlálhattunk össze. A fentiekből képezhető arányszám elgondolkodtató a hosszú távú perspektívák tekintetében. Mindenezek tükrében mi, az alapítók úgy gondoljuk, hogy a sebész szakképzésbe belépő és abban részt vevő vagy frissen végzett kollégák kapcsolattartása és közvetlen találkozása elengedhetetlen a szűkös keretek között, egyre fogyatkozó létszámmal működő sebészeti munkánk során. A találkozók fórumát jelentő éves kongresszusok mellett képzési, készségfejlesztési feladatok megvalósítását is célul tűztük ki magunk előtt, melyet az MST vezetésével egyeztetve, annak támogatását bírva szeretnénk elérni.

Reményeink szerint a kongresszus kellő betekintést ad majd szakmai és szakmapolitikai céljaink, törekvéseink megismerésébe, továbbá reméljük, hogy a szombati közgyűlés keretein belüli hivatalos és az egyéb társasági programokon tett személyes beszélgetésünk során felmerülő kérésekre, kérdésekre koncepciózus terveket, válaszokat tudunk majd adni, illetve közös terveket kovácsolhatunk.

Reméljük, hogy a rendezvény komoly rangot vív majd ki mind szakmai, mind a társasági programok vonatkozásában. Megköszönve segítő együttműködésedet nagyon hasznos kongresszusi részvételt, tudományos elmélyülést és kellemes időtöltés kívánunk!


Tisztelettel:
A szervezőbizottság

Fő támogatók

Johnson & Johnson Kft.
Surgicare Kft.
GlaxoSmithKline Kft.


Kiemelt támogatók

Ferring Magyarország Kft.


Kiállítók, támogatók

Allegro Kft.
B. Braun Medical Kft.
Cook Medical Hungary Kft.
Covidien
Generali-Providencia Biztosító Zrt.

Hartmann-Rico Hungária Kft.
Medical Tribune
Medicor Kéziműszer Zrt.
OrtoProfil – Primus Kft.
Polfa Tarchomin S.A. Varsó, Lengyelország

Replant Cardo Kft.
Roche Magyarország Kft.
Semmelweis Kiadó
Servier Hungária Kft.
Speeding Kft.

Hírek

Dokumentumok